10 Aralık 2010 Cuma

Biri gitti biri Geldi..

Şimdi son olaylardan sonra, tembellik yapıp,yatacak yer arayan,kendi dediğinden şaşmayan ben ona yemek kahvaltı hazırlarken bebeğimle oynayan kadın gitti...Neden mi? Geçen cuma izin aldı, pazar arayıp pazartesi bi daha izin aldı öğlene kadar işim biterse gelicem dedi 3 e kadar ne aradı ne sordu..Bulunmaz hint kumaşıyım die de konuşuyordu 3 günlük bizdeki çalışma hayatında..
Neyse Pazartesi içimdeki kara bulutlarla annem geldi vee birlikte Hemşireleri Ebeleri -ee tanımadık şehirde doğurunca tek tanıdıklar onlar oluyor...- aradık..Tanıdık sorduk..Bir kaç kişiyle salı gn hemen görüştük..Değişik değişik hayatlar değişik tarzlar..Ben daha hareketli daha farkında birini arıyorum malum..
Bir kişi çok aklı başındaydı,ama illa ki evimde bakabilirim dedi..Biraz aklım takıldı..
Diğer biri neredeyse uyuyacaktı bizim kanepede..Boynum ağrıyor çalışsam mı bilmiyorum siz söyleyin çalışaım mı, bana da iyi gelir aslında çocuk bakmak ama içim sıkılıyor gibi laflar etti..Teşekkür edip hoşçakal dedik..
Diğer biri Adeta yoga hocası gibi dingin aklı başında bir kadındı küçük çocukları vardı ama zaten o 2 haftadır başka bir iş bulmuş..Kendini geliştiren aklı başında yemek yapmayı yedirmeyi seven bir hanımdı..Arkadaşlık yapmak istiyorum onunla!!:)Daha sonra yine arayacağım onu..
Tanıdık ahbap usülü burada bitti..Ben de hep karşı çıkıyordum ama kısadan bir çözüme ihtiyacım vardı çabucak,annem de bizdeyken..Bir kaç kişi de internetten bulmuş, ben pek güvenemedim başta ama sonra neden olmasın ki dedim sonuçta ne de olsa en kısa yol en iyi bildiğin yoldur..O da burası, NET!:)
Şöyle bir google serach ile birkaç siteye ulaştım..Kaç gündür gözüme takılan bir ilan vardı, netten diye aramaya cesaret edemiyordum..Aradım..Canlı bir ses çıktı küçük kız heralde dedim..Olmayacak sordum yaş 45,wow,dedim hemen gelebilrimisin? Görüşelim..Yarım saatte kapıda bitti.. Ben iş bitirici hızlı atik birini arıyorum malum oğlum atik,hıphızlı..İstekleri sıraladım.Deneyelim 1-2 gün dedim..Tamam dedi..İşten kaçmayacak gibi..Bakalım Şimdi..İnşallah yolunda gider..
Tabiki tam kafamdaki yoga tipi kadınla bu atik kadın karışımı ama olsn.. Eldeki kuş, damdakinden iyidir! :) Atasözü böyle miydi??:)

Pazartesi gelecek...Yine evde bunalımlara girebilirim bilmiyorum:))

Aa bu arada annem burada kadınla kaldıgında ben de işe gittim,malum doğumda yatan parayı yatırmış SSK onu şirkete geri ödedim..Ve personel bana işe başlama tarihimi söyledi!!Sıkı durun!!13 OCAK!!
Ben aralık 28-29 olacak sanıyordum..Süper oldu sürpriz hediye gibi..Yani 1 ayım daha var!!
O yüzden yeni bakıcımızla yavaş yavaş alıştırma yapacağız 3 gün gelecek 2 gün gelmeyecek vs..

Diğer bir konu daha var..Konu biraz karışık, şimdi Sabiha Paktuna Keskin, kitaplarında hep ANNE evdeyken bakıcı hiçbirşey yapmamalı bebeğe dair ki bebek annesinin birinci bakıcısı olduğuu anlasın diyor..Bakıcı kadın ikinci annesi gibi olacak..ama alıştırma aşamasında benim bebeğim çok huzursuzlanıyor..Tanımadığı bir yüz çehre altını açınca gözümün içine bakıyor.. Bana kollarını uzatıyor al beni diye tam alacağım kadın atlıyor bana alışsın ben alayım anneyi rahat bırakalım diye..Bu normal mi.. bu ikilem de kaldım, alışsın diye illakii gözümün önünde yaptırmalımıyım yoksa ortadan kaybolmalımıyım??Ee ben yapsam alışmayacak yoksa zamana mı yaymalı??Öbür türlü kadın boşta kalıyor? Oyunları o oynasa ben alt değiştirsem? Kararsız kaldım ama bebeğim bana sana ihtiyacım var al beni diye bakarken kadının elimden alması bebeğimle aramıza mesefa koyacak gibi geliyor..Ne dersiniz?

8 yorum:

  1. bence zamana yaymalısın. ilk başta kadın yanınızdayken sen aç. 2-3 gün sonra günde 2 kez kadın açsın ama sen ortalarda görünme. sonra sen ortalardayken kadın açsın böyle böyle alıştırın bebişi derim ben. birden bire kadının ellerine bırakman taraftarı değilim. herşey için aynı şeyi uygulamalısın. O bebegin işleriyle ilgilenirken sen oyun oyna. o oynarken sen başka şeylerle ilgilen. göz ucuyla takip et. sonra 3 kişi dışarı çıkın bi kahve için mesela.... yavaş yavaş evde varlığına alışacaktır.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler..deneyeceğiz dediğin daha mantıklı,yavaş yavaş alışır belki de..
    yalnız bugün resmen uzun zamandır ilk defa ikimiz başbaşa evdeydik..Bebeğim çok özlemiş heralde hiç mızırdanmadı,kahkahalar attı,sorun çıkarmadı hiç..Mızmızlanmadı..Dün bakıcı varken ne mızmızdı sormayın..
    Gürültü geldi ona annem bakıcı şnsanlar değişik değişik..
    Keşke bir imkanım olsa da evde olsam para kazanarak..O çok mutlu böyle..BEN de!!

    YanıtlaSil
  3. Sabiha Paktuna Keskin'in hiçbir fikrine katılmama ama bak buna sonuna kadar katılıyorum. Benim bu konudaki fikrim şöyle:
    1. Bebek için: Şimdiye kadar gördüğüm tüm bebekler için özellikle alt açtırmak güvenle bağlantılı. Altını açtıracağı kişiyi belirliyor bebek. O güveni hissetmeden, altını zorla başkasına değiştirmek bedenine saldırı gibi geliyor bana. Onaylamıyorum.
    2. Anne için: Bakıcılar, bebeği annesinden almaya çok meyilli oluyorlar, başarılarını göstermek için. En başından tavrını koy! "Ben onun annesiyim ve ben evdeyken altını ben değiştireceğim, kıyafetlerini ben değiştireceğim, yemeğini ben yedireceğim" de. Eğer bunu karşındaki anlayana kadar açık açık söylemezsen, bir otorite savaşına giriyorsun. Benim başıma geldi, hiç keyifli değil.
    Ayrıca "Çocuk bana alışsın" bahanesini de sevmiyorum. Düşün ki evde Ömer'den sadece 2 yaş büyük bir abisi var ve doğal olarak Ömer'in hiçbir bakımını yapamıyor. Ömer ona yine de alışır mı alışmaz mı? Elbette alışır. Çocuğun bir kişiye bağlanması için, o kişiyi sürekli evde ve annesi ile samimi diyolog halinde görmesi yeterli. Yoksa bebek alışsın diye zorla bir başkasının ellerine bırakmak bence tam tersi geri teper.
    Çevremde görüyorum, çocuğunun tüm özbakımını bakıcısına yaptırtan anneler var. Ama sen, o annelerden değilsin anladığım kadarıyla. Baştan tavrını koy: Ben evdeyken, Ömer'in özbakımı bana ait" de.

    YanıtlaSil
  4. Evet haklısın..Kadın kendimi göstercem çok çalışıyorum ayağına beni oğlumla ayırıyor gibi geldi bana da..Bu işte bir hata var diyordu içimden bir ses o yüzden huzursuzlandık..Ben zaten başkasına yaptırmak istemiyorum.Ee bakıcılar önceden tecrübeli diye ne yaptıklarını biliyorlar sanıyorum ondan kaptırdık,burada hata benim..Ama kadın boşa geliyor o zaman? Yani nasıl olacak? Dediğin gibi çevrede onu görmekle alışacak mı? O onunla ilgilenirken nete geldim olmadı kalbim odada kaldı..Cocuk zaten oda oda beni arıyor..Ya bu bakıcı işi resmen eziyet yaaa bana da oğluma da..Bi yerden bi para gelse elime de calısmasam

    YanıtlaSil
  5. Evet, inan bana alışacak. Benim başıma geldi çünkü. Evde temizlikçim vardı, kızıma elini bile sürdürmüyordum. Çocuk büyüdükçe onun kucağına gitmek istemeye başladı. Anneannesini tanımıyordu, temizlikçinin boynuna sarılıyordu :) Çünkü anneanneyi haftada 1, temizlikçiyi her gün görüyordu.
    Ben nihayetinde benim temizlikçiyi işten çıkardım. İçime sinmeyen hareketler yapan insanla da bir daha asla çalışmayacağım. Senin de aklında bulunsun; işgüzar filan gibi geliyorsa sana hiç bekleme, Ömer iyice bağlanmadan başkasını bul.
    Ben gençten bir abla buldum şimdi. Kadın kızıma kendi çocuğu gibi değil de ablası gibi davranıyor. Hem ben rahat ediyorum hem de inanamıyorum ama kızım çok mutlu oluyor. Keşke daha önce bulaymışım böyle birini diyorum şimdi ama insan başına gelmedne, tecrübe etmeden anlayamıyor bazı şeyleri...

    YanıtlaSil
  6. harika yazmışsın okumaya doyamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ne demek ben bu yazıları hep unutmuşum yıllar işte 😆

      Sil
    2. Teşekkür ederim ne demek ben bu yazıları hep unutmuşum yıllar işte 😆

      Sil

BE YOU OWN BOSS

BE YOU OWN BOSS
BE ENTERPRENEUR, EARN MONEY

Labels

bebek (40) bakıcı (8) bakıcı devir işlemleri (8) doğum (8) işe başlamak (7) bebeğim (6) doğumgünü (6) işe dönmek (6) anne özlemi (5) girişimcilik (5) annelik (4) baby (4) bebek oyunları (4) emzirme (4) hamilelik (4) işbaşı (4) montessori (4) orff (4) çalışma (4) çocuk (4) Chicco Polly (3) annemi istiyorum (3) aşk (3) beklemek (3) children (3) doğum izni (3) evde kalmak (3) for mom (3) girişim (3) izmit (3) mutluluk (3) zeka (3) ömer (3) 15 ay (2) 6 ay (2) Formula 1 (2) aile (2) aktivite (2) alerji (2) araba (2) astim (2) bayram (2) bebek hareketleri (2) bebekle tatil (2) bilim (2) blog (2) cocuk (2) destek (2) deterjan (2) doğum sonrası (2) evde başbaşa (2) evlilik (2) hayat (2) hikaye (2) iş sanat (2) kendime dair (2) kids (2) küçük insan (2) okul (2) oyun oynama (2) parti (2) pazar (2) pick up (2) reasons to have children (2) sabun (2) son gün (2) turkey (2) yatak (2) yenge (2) yeni haberler (2) yetenek (2) İŞ (2) 0-3 years (1) 12 ay (1) 1215 (1) 17 Şubat (1) 2010 (1) 27 eylül (1) 7 ay (1) 9 ay (1) ADD (1) AFS (1) BRANDMAIL (1) Bulent Madi (1) CIA (1) DEGISIMI (1) DOĞAL MAKYAJ (1) Ferrari (1) Fila Motion 9 (1) H1N1 (1) IRAZ (1) KULTUR (1) LOVE (1) NUDE (1) OGRENCI (1) PUPA (1) TURK (1) Türkiye'de (1) VAKFI (1) Yaş otuz (1) affet (1) agaç (1) all star (1) alternatif eğitim (1) altı aylık (1) anaokulu (1) anksiyete (1) arada kalmak (1) arasta (1) arkadaş (1) astım (1) atölye (1) avusturya lise (1) ayrılma fobisi (1) ayrılma ile başa çıkma (1) ayrılma kaygısı (1) aşı (1) babycenter (1) başarmak (1) bebek ayakkabı (1) bebek bezi (1) bebek odası (1) bebek sahibi olmak (1) bebekle yurtdışı (1) bebeğimi bırakmak (1) bebiş (1) bekarlık (1) beklediğim an (1) belgesel (1) berbat sipariş (1) bezi (1) birthday (1) blogspot (1) bronsit (1) burak büyükdemir (1) burger king (1) business plan (1) buğday (1) canlı yayın (1) canım (1) censor (1) chicken (1) coach (1) converse (1) darıca (1) deneyim (1) dernek (1) devam (1) devrim (1) değer (1) değiştirme (1) diaper (1) dikkat bozukluğu (1) discipline (1) diş buğdayı (1) diş hediği (1) dj (1) dogumgunu (1) doktorum (1) domuz giribi (1) doruk (1) doğa dostu (1) doğum günü (1) dönüm noktası (1) düzen (1) e-ticaret (1) e-tohum (1) edirne (1) education (1) egitim (1) emerek uyuma (1) enerji (1) enterpreneur (1) eskişehir (1) esra (1) esumom (1) evlendik (1) evlenmek (1) ezel (1) eğitim dostları (1) fabrika (1) feng shui (1) firsat (1) geldi (1) geliştirici (1) geliştirme (1) gezi (1) giden (1) girls (1) gitme vakti (1) gitmek (1) gizem (1) global warming (1) goethe (1) goran bregovic (1) grow (1) grubu (1) hafta hafta (1) haftasonu (1) hafıza (1) haklari (1) hammaddeler.com (1) hanımın (1) hasta (1) hastalık (1) hayat hikayem (1) hayvanat bahçesi (1) hayır (1) hedef (1) hedik (1) hediye (1) herşey (1) heyecan (1) hiperaktif (1) hiperaktivite (1) his (1) hobi bahçesi (1) home office (1) hıdırellez (1) icat (1) indu (1) ipek (1) israil (1) istemek (1) istemiyorum (1) italya (1) iş planı (1) kader (1) kadin (1) kahvaltı (1) kahve (1) kalem (1) kalorifer (1) kangoo (1) karada (1) karanfil (1) keskin (1) konser (1) konu (1) kosgeb (1) kostum sitesi (1) krep (1) kurban (1) küresel ısınma (1) kütahya (1) kıpırtı (1) kış (1) lamba (1) lastik (1) life (1) like (1) lisans (1) lohusa (1) lohusalık (1) mama sandalyesi (1) marmaray (1) merkez (1) merkezi (1) midpoint (1) milano (1) mimar (1) mucize (1) mumpreneur (1) mühendis (1) mümkün mü? (1) müzik (1) nefes (1) nikah (1) ninni (1) nişan (1) norveç (1) nurturia (1) ocos (1) oncesi (1) onur erol (1) open blog (1) oyun (1) oğlum (1) paktuna (1) park (1) pasaport (1) pedagoji (1) peer gynt (1) piano (1) picasaweb (1) plan (1) plus syn (1) polymer (1) premature (1) psychology (1) put down (1) ralli (1) referandum (1) reform (1) robinson (1) rocker (1) sabiha (1) sabunagaci (1) sabunagacı (1) salıncak (1) sanayi (1) sapanca (1) sayi (1) schulwerk (1) science (1) science at home (1) secret (1) seminer (1) seyahat (1) sigara (1) sir (1) site (1) soapnut (1) soguk (1) sonbahar (1) sosyal medya manyağı (1) squidoo (1) stumble (1) sultanlık (1) sunnet (1) sürüş (1) tahta (1) temizlik (1) ticaret (1) tips (1) toddler (1) toros (1) tracy hogg (1) tumbletots (1) tuzlu (1) twinkle (1) uyku (1) van (1) vinç (1) vücut (1) waldorf (1) walker (1) yahyakaptan (1) yanar (1) yapmak (1) yaprak (1) yaratıcı (1) yaratıcılığın gelişmesi (1) yardım (1) yarı doğumdünü (1) yarı yaşgünü (1) yatır kaldır (1) yeni yıl (1) yer yatağı (1) yoğurt (1) yurtdışı (1) yüksek lisans (1) yıldönümü (1) yıldız (1) zaman (1) zeynep (1) ÜZE (1) çarşaf (1) çiftliği (1) çin astrolojisi (1) çin falı (1) çocuk program (1) çocuk sahibi olmak (1) çocuklar (1) çocuğu (1) çocuğuma dokunma (1) öksüz (1) öss (1) özlemek (1) ülke (1) üretim (1) üstün (1) ıspanak (1) ısparta (1) ışık (1)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı